COLEGIUL PROFESIONAL DE REDACŢIE

Colegiul redacţional:
Dr. Pantel Marton Gyorgy
Dr. Bogdan Popescu
Dr. Radu Ţepordei
Dr. Mihai Tozlovanu
Av. Luciana Mihai
Ing. Narcisa Carmen Şorop


Colegiul ştiintific de redacţie:
Şef. lucrări Dr. Liviu Zetu
Şef. lucrări Dr. Dragoş Epistatu
Prof. Dr. Ştefan Ioan Stratul
Prof. Dr. Irina Zetu
Prof. Dr. Nathan Fuhrmann
Dr. Bogdan Oprea
Dr. Dan Ioan Lazăr
Dr. Ionuţ Brânzan
Dr. Sanda Danciu-Stanoiu
Asist. Dr. Bogdan Bâldea


Redactor şef:
Dr. Vlad Cristian Deac


Secretariat redacţie:

 Anamaria Capotescu 


Contacte:
Adresa redacţiei:
Redacţia: AMSPPR-Str. Vicenţiu Babeș nr. 24 ap.6 cod 310029 Arad, jud. Arad
Tel./Fax: 0257-206.180
Email: redactie@dental.ro
Web: www.viatastomatologica.ro


Redactare afişe şi editare imagini:

Monica Butnaru
0740 315 218
www.monicabutnaru.com

IDS Koln 2011

International Dental Show are loc în Koln (Germania) o dată la doi ani, este organizată de GFDI (Întreprinderea Comercială Asociaţia Producătorilor Germani din Stomatologie) şi are loc la Koelnmesse GmbH, Koln.

CERAMICA ŞI ESTETICA ÎN STOMATOLOGIE
RESTAURĂRILE INTEGRAL CERAMICE CÂŞTIGĂ TEREN
SUBIECTUL PRINCIPAL AL IDS 2011

Evoluţiile actuale în medicina dentară estetică şi în tehnologie
Opţiuni de fabricare suportate de noul CAD/CAM.
Fluxul de producţie digital creează noi oportunităţi pentru laboratoare
Acestea sunt subiectele importante ale IDS (International Dental Show) 22-26 martie 2011 (Koln, Germania)

Metode digitale de înaltă tehnologie sunt din ce în ce mai utilizate pe scară largă în procedurile stomatologiei estetice, atât în cabinetele de medicină dentară cât şi în laboratoarele dentare. Acest lucru este valabil în special pentru realizarea precisă a ceramicii sau a suporturilor metalice pentru coroane şi punţi, precum şi pentru protetica pe implante şi la faţetările ceramice sau acrilice. „Această subspecialitate a continuat să câştige în importanţă în ultimii ani, deoarece tot mai mulţi pacienţi întreabă medicul dentist cum pot fi restauraţi dinţii lor cât mai perfect din punct de vedere funcţional şi estetic” a explicat dr. Martin Rickert, preşedintele Board-ului Managerial al VDDI (Asociaţia Producătorilor Germani din Stomatologie). Pentru a veni în întâmpinarea acestor cereri majore de noutăţi de înaltă tehnologie din domeniul îngrijirilor dentare utilizatorii pot apela nu numai la metodele convenţionale dar şi la metodele digitale făcând posibilă pentru prima dată tehnica faţetării ceramice pe suport CAD/CAM.
Tehnologiile digitale sunt în centrul cercetării şi dezvoltării atât în ştiinţa stomatologiei cât şi în industrie de ani de zile iar în prezent influenţează tot mai mult rutina activităţii zilnice în cabinetele de medicină dentară şi în laboratoarele dentare.
Restaurările dentare prin design pe suport CAD/CAM în special prin utilizarea ceramicii de înaltă rezistenţă pe zirconiu cât şi faţetele de ceramică stratificată sau presată asigură acum soluţii excelente pentru o protezare dentară superbă din punct de vedere estetic şi funcţional.

Printre ultimele versiuni ale fluxului de lucru digital sunt procedurile monoblocurilor complete din ceramică folosind metode CAD/CAM pentru realizarea restaurărilor anatomice complete din disilicat de litiu sau ceramici din dioxid de zirconiu. Industria dentară oferă sisteme de faţetare modernă CAD/CAM în care restaurarea este prima dată creată virtual cu toate detaliile anatomice pentru ca apoi să fie subdivizată în două înregistrări de date parţiale. Una dintre aceste date reprezintă baza şi este utilizată pentru fabricarea din dioxid de zirconiu iar celălalt set de date este folosit pentru a mixa faţeta de ceramică pre-sinterizată. În completarea unei prezentări cuprinzătoare a înaltei tehnologii în stomatologie, acest târg global unic asigură o prezentare a tehnologiilor tradiţionale confirmate. Tratamentele convenţionale care folosesc ceramica, materialele preţioase – procesate fie stratificat fie în forme laminate – continuă să fie foarte folositoare pentru protetica dentară. În acelaşi timp tehnologia acrilică a făcut progrese în dezvoltarea faţetelor acrilice plăcut estetice: materiale de compozit inovatoare oferă o rezistenţă la abraziune fără precedent precum şi o fidelitate de culoare necesară pentru crearea designului structural de înaltă calitate.

„Vizitatorii profesionişti din cabinetele de medicină dentară şi laboratoarele dentare pot aştepta cu interes Expoziţia Dentară Internaţională, cel mai mare centru expoziţional pentru medicina dentară şi tehnologia din stomatologie din Koln (22 – 26 martie 2011) ca pe o excelentă oportunitate pentru a afla informaţii de la companiile expozante, specialişti sau experţi şi utilizatori experimentaţi despre întregul spectru al stomatologiei estetice şi în special despre ultimele metode CAD/CAM pentru crearea de faţete ceramice şi substructuri” a precizat Dr. Markus Heibach Director General al Asociaţiei Producătorilor Germani din Stomatologie

traducere Anamaria Capotescu